Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hundra års valaffischer: Medborgarsyn och kommunikationsstrategier i en seglivad kampanjkanal


Projektet syftar till att kartlägga och analysera svenska valaffischers historiska utveckling. Projektet avrapporteras med boken Politik i det offentliga rummet - svenska valaffischer 1911-2010 författad av medieforskarna/statsvetarna Bengt Johansson (professor vid Göteborgs universitet), Orla Vigsö (professor vid Göteborgs universitet/Södertörns högskola) samt Nicklas Håkansson (fil dr vid Göteborgs universitet).

Boken ges ut av Carlsson förlag under 2014 och är en publikation med många bilder (färg). Vetenskapliga texter varvas med mer populärvetenskapliga, vilket gör att boken kan nå en bredare politiskt och historiskt intresserad allmänhet än gängse akademiska verk. Bokprojektet bygger på analyser av mer än 1600 valaffischer som författarna under det senaste decenniet samlat in från bibliotek, privata samlingar och politiska partier och är en unik databas. Den omfattande databasen planeras att bli tillgänglig för en bredare krets efter avslutat projekt, eventuellt i samarbete med Riksarkivet.

Projektledare: Bengt Johansson, JMG Göteborgs universitet

Medverkande forskare: Nicklas Håkansson och Orla Vigsö, JMG Göteborgs universitet

Anslagsgivare: Ridderstads stiftelse

Sidansvarig: Monika Djerf-Pierre|Sidan uppdaterades: 2013-08-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?