Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sara Ivarsson

Doktorand

Sara Ivarsson
Doktorand
sara.ivarsson@jmg.gu.se
031-786 4988

Postadress: Box 710, 40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 b , 41313 Göteborg


Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (Mer information)
Box 710
405 30 Göteborg
www.jmg.gu.se
jmg@jmg.gu.se
Fax: 031-786 4950
Besöksadress: Seminariegatan 1 B , 413 13 Göteborg

Om Sara Ivarsson

Anställd som doktorand på JMG sedan september 2016. Har en bakgrund som gymnasielärare i Svenska och Historia och har efter det läst Kommunikatörsprogrammet, ett masterprogram med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning. Tidigare studier innefattar studier i pedagogik, litteraturvetenskap, svenska, historia, socialantropologi och internationella relationer. Har flera års arbetslivserfarenhet som lärare inom såväl folkhögskola, gymnasium och högstadium, samt erfarenhet som kommunikatör i olika kulturverksamheter.

Forskningsintresse

Strategisk kommunikation, varumärkesorientering och offentliga organisationers kommunikation. Etnografisk metod. 

Pågående forskning

Mitt avhandlingsprojekt fokuserar på hur strategisk kommunikation tolkas, förhandlas och förstås som idé i processen av att konstruera en ny myndighet, samt hur dessa idéer får genomslag i praktiken i verksamhet och vilka konsekvenser det får för beslutsfattande, aktiviteter och kommunikationsarbete. Centrala frågeställningar handlar om hur mening förhandlas kring både myndigheten som aktör men också kring kommunikationens roll i denna organiseringsprocess. I etnografiskt inspirerade fältstudier har jag deltagit i olika slags sammanhang i arbetet med att skapa en myndighet, fältstudier som innefattar studier av olika slags möten, rutiner, workshops, sammankomster, events där olika aktörer deltar och förhandlar mening kring myndigheten och kommunikationens roll. Fältstudierna har pågått från våren 2017 och avslutas i slutet på hösten 2018.

Undervisning

Undervisar kurser i Organisationskommunikation och Strategisk kommunikation

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?