Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alla Rybina

Doktorand

Alla Rybina
Doktorand
alla.rybina@jmg.gu.se
031-786 1228

Rumsnummer: 349
Postadress: Box 710, 40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 b , 41313 Göteborg


Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (Mer information)
Box 710
405 30 Göteborg
www.jmg.gu.se
jmg@jmg.gu.se
Fax: 031-786 4950
Besöksadress: Seminariegatan 1 B , 413 13 Göteborg

Om Alla Rybina

Akademisk bakgrund
Min akademiska bakgrund är i journalistik och medieforskning. Förutom ryska, som är mitt modersmål, talar jag flytande engelska och svenska på professionell nivå.
2005-2011 studerade jag litteratur, historia, språk och filosofi vid journalistiska fakulteten vid Lomonosov Moskvas Statliga Universitet. Samtidigt deltog jag i två utbytesprogram - vid Windesheim-högskolan i Zwolle (Nederländerna) och vid Linnéuniversitetet i Kalmar. 2012-2014 läste jag ett mastersprogram (120 hp): ‘Global Journalism’ vid Örebro universitet. Programmet omfattade kurser i ‘War and Peace Journalism’ vid Oslo och Akershus högskola och ‘Climate Change reporting’ vid Tammerfors universitet.


Under 2013 deltog jag i en sex-veckors internationell sommarskola vid Oslo Universitet med en masterskurs i medieforskning (15 hp).


Jag deltog även i ECREA:s sommarskola för doktorander i Milano under juli-augusti 2017.


Professionell bakgrund

Under mina studentår i Moskva jobbade jag dels som frilansjournalist, dels på Mediacenter vid Moskvas Statliga Universitet. I flera år arbetade jag även som reporter av ekonomiavdelningen på Interfax nyhetsbyrå i Moskva, Ryssland. Efter att ha flyttat till Sverige var jag bloggare för Örebro universitet. Efter min examen från Örebro universitet fick jag en praktik och en vikariat-tjänst på Sveriges Radio i Stockholm.
Dessutom försöker jag ständigt utveckla olika kunskaper och färdigheter, samt bredda min expertis. I november 2014 deltog jag i Al Jazeeras Media Innovation Hackathon i Doha (Qatar). I september 2016 deltog jag i kodningslägret Tjejer Kodar, där jag lärde mig grunderna i Arduino, elektronik och programmeringsspråket C.


Forskningsintresse
I mitt doktorandprojekt utforskar jag begreppet ‘Datajournalistik'. Frågor som driver min forskning är journalistisk professionalism och identitet, journalistikens framtid, den journalistiska kulturen, journalistikproduktionens nya praxis och dynamik. Det övergripande målet med mitt projekt är att utforska datajournalistikens potential för att bidra till en demokratisk utveckling.


Undervisning

Jag är involverad i undervisningen på det internationella Magisterprogrammet i undersökande journalistik vid JMG. Jag är lärare på kursen JU2602 Datajournalistik och visualisering (15 hp), där jag föreläser (på engelska) om datajournalistik och Open Data.
 

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?