Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning på JMG


Vid JMG ges forskarutbildning som leder till filosofie doktorsexamen i ämnet journalistik, medier och kommunikation. Normalstudietiden är fyra år.

Forskarutbildningen i journalistik, medier och kommunikation ligger vid Göteborgs universitets samhällsvetenskapliga fakultet. Den startade hösten 1992 i samband med att en professur i journalistik inrättades. Den föregicks av en forskarutbildning i masskommunikation som kom till 1983 efter att landets första professur i massmedieforskning inrättats 1981.

Den gemensamma forskarutbildningen vid JMG ger möjligheter till studier inriktade mot journalistikforskning eller medieforskning. Forskarutbildningen vid JMG kännetecknas främst av sin samhällsvetenskapliga inriktning och empiriska orientering. Den forskning om journalistik, medier och kommunikation som bedrivs vid JMG sker dels utifrån ett demokratiperspektiv där frågor kring makt, offentlighet och opinionsbildning spelar en central roll, och dels utifrån ett publikperspektiv där frågor kring struktur, användning och påverkan står i centrum.

Forskarutbildningens mål är att utbilda självständiga forskare med goda teoretiska, metodologiska och empiriska kunskaper om journalistik, medier och kommunikation samt att ge de studerande en förmåga att omsätta dessa kunskaper i forskning och annat kvalificerat yrkesarbete.

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i journalistik, medier och kommunikation

Utlysningar av doktorandplatser

När utlysning är aktuell annonseras det här samt på
Göteborgs universitets sida lediga anställningar.

Sök ledig doktorandanställning på JMG senast 28 augusti

Så är det att vara doktorand på JMG

Se filmerna om Georgia och Pavel.

Träffa Nabil, doktorand på JMG

Kontaktinformation

Studieadministratör
Christina Jones
031 786 5179
christina.jones (at) jmg.gu.se

Studierektor forskarutbildningen
Magnus Fredriksson
031 786 1196
magnus.fredriksson (at) jmg.gu.se

Vice prefekt & forskningsansvarig
Mats Ekström
031 786 1236
mats.ekstrom (at) jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2017-07-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?