Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jämställdhet inom medierna - sommarskola i Göteborg

JMG arrangerade 2018 en sommarskola om jämställdhet i medierna för studenter från Newcastle University, University of Padova och JMG, Göteborgs universitet, inom ramen för AGEMI-projektet.

Advancing Gender Equality in Media Industries (AGEMI) är ett EU-finansierat projekt som genom innovativa och integrerade metoder ska förebygga könsstereotyper och främja jämställdhet, mångfald och inkludering inom mediesektorn.

Projektet består av tre huvuddelar: en resursbank med goda exempel från praktiken, en uppsättning läranderesurser och möten mellan medie- och journalistikstudenter samt yrkesverksamma inom medierna.

AGEMI har utarbetats av en grupp forskare och praktiker på tre universitet (Newcastle, Padova och Göteborg) samt de två branschorganisationerna EFJ och COPEAM.

Syftet med sommarkursen var att öka medvetenheten om problemen med bristande jämställdhet, men också att dela och utbyta erfarenheter från goda exempel på förebyggande arbete.

Kursen pågick mellan den 27 och 31 augusti 2018 med ett 30-tal deltagare. 

Studenterna fick utveckla färdigheter i mobil journalistik som de efter sommarkursen testade under en veckas praktik vid en medieorganisation i Europa.

Kontaktperson: Maria Edström, e-post: maria.edstrom@jmg.gu.se

Projektet delfinansieras av EU:s program för rättigheter, jämställdhet och medborgarskap.

Du hittar mer information om AGEMI-projektet på dess webbplats. www.agemi-eu.org/

 

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?