Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt JMG:s journaliststudenter

Teo, Anna, Mohamed och Clara har av olika anledningar valt att studera journalistik på JMG. Här berättar de om vad de tycker om utbildningen.

Teo Kristjansson l Anna Palmgren l Mohamed Yusuf l Clara Fritzon

Porträtt Teo Kristjansson

Teo Kristjansson

– Jag hade länge velat bli journalist, men saknade kunskap om hur jag skulle gå till väga. Självförtroendet var lågt och kreativiteten var ickebefintlig, men JMG har hjälpt mig med allt det. Genom flera praktiska övningar, intressanta föreläsningar och ständiga diskussioner har min tid på skolan flugit förbi och jag har lärt känna massor av nya vänner.

Porträtt Anna Palmgren

Anna Palmgren

– Det bästa med utbildningen har varit möjligheten att få göra radio och tv, och inte enbart att skriva. Tack vare kunniga lärare och inspirerande kurser känner jag mig nu taggad och redo för arbetslivet och med ett välfyllt bagage av nödvändig kunskap från JMG.

Mohamed Yusuf

Mohamed Yusuf 

– Jag har läst filosofi och alltid skrivit mycket. Jag sökte för att jag vill arbeta med något som är roligt – man ska ju hålla på tills man är 65! Jag har kompisar som har läst journalistik här tidigare och sagt bra saker om det så jag hade höga förväntningar.

Porträtt Clara Fritzon

Clara Fritzon

– Att studera vid JMG öppnar många viktiga dörrar. Genom praktik, after works, temadagar och andra forum får man genom hela utbildningen möjlighet att knyta kontakter med framtida kollegor och chefer. Det bästa man kan göra är att försöka jobba på redaktion vid sidan om och under somrarna. Det är en bra fot in i branschen.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?