Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global korrespondent - sommarkurs i Italien

Sommarkursen Global korrespondent ges inte 2019.

 

 

 

 

 

 

 

Sommarkursen Global korrespondent är för dig som vill lära dig mer om journalistiskt berättande och digital storytelling i en internationell miljö.

På JMG:s sommarkurs Global korrespondent kan du under två veckor i Italien fördjupa dig i grundläggande berättarteknik och prova på olika medieformat tillsammans med studenter från Sverige och Australien.

Du får lära dig mer om internationell bevakning och rapportering av ett antal aktuella ämnesområden och samhällsfrågor i Europa, till exempel migration.

Kursen är förlagd till Monash Prato Study Centre utanför Florens och ges i samarbete mellan Göteborgs universitet och Monash University i Australien.

De två veckorna utomlands (25 juni-6 juli) inkluderar föreläsningar och workshops och avslutas med två dagars studiebesök till EU-parlamentets session i Strasbourg.

Kursen inleds i Sverige med ett individuellt skrivprojekt som sträcker sig över tre veckor. Under dessa tre veckor ges ingen campusförlagd undervisning, men en uppstartsträff hålls i Göteborg i början av juni.

Kursen är öppen för alla studenter som har läst 30 hp i ett samhällsvetenskapligt ämne.

Undervisningsspråk: engelska.

Kostnader

Resan till Prato och boende där bekostas av studenten själv. Monash Prato Study Centre erbjuder studentboende till en kostnad av 25 euro/natt i enkelrum. Boendet har gemensamt kök, tvättstuga och badrum. http://www.magnolfinuovoprato.it/en/ostello/ostello

Kursen avslutas med ett studiebesök för hela gruppen i Strasbourg. Resan dit går med buss och bekostas av oss, hotell i Strasbourg bokar var och en.

Du arrangerar själv din resa tillbaka till Sverige från Strasbourg.

Kursplan (2017 års version)

Preliminärt schema

 

 

Kontakt Global korrespondent

Studieadministratör/studievägledare
Christina Jones
Tel: 031-786 5179
E-post: christina.jones@jmg.gu.se

Programkoordinator
Jenny Wiik
Tel: 031 7864657
E-post: jenny.wiik@jmg.gu.se

 

 

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?