Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Grävande journalistik ger en djup förståelse för det journalistiska hantverket"


ALEXANDER DOMINICI läste kandidatprogrammet i journalistik vid JMG.

Sedan två år jobbar jag som producent och redaktör för samtals- och debattverksamheten på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det innebär att jag, tillsammans med tre kollegor, ansvarar för att sätta ihop aktuella scensamtal och debatter, producera dem på plats och driva andra projekt som rör yttrandefrihets- eller demokratifrågor.

När jag gick sista terminen på JMG fick jag ett litet översättningsjobb för SVT Göteborg, på rekommendation från en av våra föreläsare. Det ledde till en projektanställning som researcher på SVT Debatt, som sedan genom en kollega där, blev vägen in till jobbet på Kulturhuset.

Fokuset på grävande journalistik gav en djup förståelse för det journalistiska hantverket och det är en bra grund att stå på när man sedan tar sina första stapplande steg ut i arbetslivet. Möjligheten att få bra praktikplatser är också ett tungt skäl att läsa på JMG. Men det allra bästa med utbildningen är att den var rolig att gå och har lett till flera stimulerande och intressanta arbeten.

Tips till framtida studenter

Ta tid under utbildningen och fundera på vad för typ av journalistik du tycker är intressant att syssla med. Passa sedan på att försöka göra just den typen av saker när ni får uppgifter. Det leder ofta till bra kontakter som kan vara användbara längre fram. Ett annat tips är att spara alla telefonnummer till alla dem du intervjuar eller har kontakt med under utbildningen. Ovärderligt!
 

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2016-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?