Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Just nu känner jag
mig väldigt nöjd i min jobbsituation"


JOANNA WAHLSTEN läste journalistutbildningen på JMG.

Trots att jag haft en plan på att jobba som journalist sedan jag var väldigt ung visade det sig att arbetsmarknaden krävde mer än jag föreställt mig. Jag är uppväxt i Göteborg och ville bo här, och då såg det än mer mörkt ut att få ett någolunda långsiktigt jobb. Jag tog därför ett beslut att läsa kommunikationsvetenskap och strax efter det fick jag jobb som presskontakt på filmfestivalen. De senaste tre åren har jag gjort halva året på festivalen och halva året på Bokmässan i den rollen. Där får jag fortfarande ha en fot kvar i mediavärlden men kan få mer kontinuitet i mitt arbete. Jag har i mitt jobb ansvar för i princip all information som går ut, och sköter kontakterna med media. Här har jag förstås nytta av vad jag lärt mig på JMG om nyhetsvärdering och ett bra kontaktnät från skolan och de journalistjobb jag hann ha innan jag bytte bana (GP, Aftonbladet, Filter).

Både filmfestivalen och Bokmässan har satt mig i sammanhang som både utmanat men också varit oförglömliga för mig. Jag har ställts inför att hantera skribenter som kommit fulla till sina intervjuer, gubbar som utgett sig för att vara journalister för att gå in gratis, men också träffat internationella regissörer, skådespelare och författare. Just nu känner jag mig väldigt nöjd i min jobbsituation och skulle inte vilja ha det på något annat vis.

Det jag lärt mig av min egen erfarenhet är att det krävs lite mer än att gilla att skriva för att lyckas som journalist. Du behöver vara otroligt driven, både vad det gäller idéer men också hårt arbete. Men oavsett vilket jobb du söker – som journalist eller inom information/kommunikation – kommer en journalistutbildning från JMG alltid värderas högt av den som rekryterar.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2016-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?