Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medie- och kommunikationsvetenskap


För dig som är intresserad av opinionsbildning, PR, medieutveckling eller omvärldsanalys är medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) ett spännande utbildningsval.

Utbildningen ger både teoretisk och praktisk kunskap, liksom insikter om dagens nya mångfasetterade medievärld. Du får jobba med människor, medier och kommunikation ur olika perspektiv. Du utvecklar din kreativitet och din argumentationsteknik och genom att du lär dig olika publicitets- och kommunikationsstrategier övar du även upp din analytiska förmåga.

Inom MKV finns både kandidatprogram och fristående kurser. Genom att läsa fristående kurser kan du också bygga din egen kandidat- examen.

Utbildningarna bygger på samhällsvetenskaplig grund och vi utgår ofta och gärna från dagsaktuella frågor i arbetet. På MKV möter du en lärarkår med bred erfarenhet av kommunikation. Dina lärares kunnande kompletteras också regelbundet av spännande gästföreläsare från branschen.

Vi strävar efter ett nära samarbete och täta kontakter med branschen. I MKV-utbildningarna skriver du uppsatser på uppdrag av företag och organisationer. Som student inom MKV-programmet har du även en halv termins praktik inlagd under studietiden.

Läs mer och ansök här!

Vad gör de idag?

Tidigare MKV-studenter berättar.

Uppdrag, praktik & lediga jobb

Kontaktinformation

Studievägledare och studieadministratör
Daniel Mårtensson
031 786 1183
daniel.martensson@jmg.gu.se

Studierektor
Marie Grusell
031 786 4985
marie.grusell@jmg.gu.se

STUDENTSERVICE på JMG

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?