Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medie- och kommunikations-
vetarprogrammet


MKV-programmet är ett treårigt (180 hp) kandidatprogram för dig som är intresserad av att förklara och förstå betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället.

Utbildningen ger både teoretisk och praktisk kunskap, liksom insikter om dagens nya mångfasetterade medievärld. Efter utbildningen kan du jobba med människor, medier och kommunikation i en mängd olika roller.


 

MKV-programmet har nyligen gjorts om och kommer från och med höstterminen 2020 att ha nedanstående utformning. Det kommer att vara sökbart på www.antagning.se från och med den 16 mars.


Om Medie- och kommunikationsvetarprogrammet
 

Programmet tar sin utgångspunkt i det offentliga samtalet. Fokus för utbildningen är lära sig mer om innehållet i opinionsbildning, journalistik, reklam och populärkultur. Centrala frågor är vilka det är som skapar innehåll och vad de vill uppnå. Men även förutsättningarna för kommunikation i olika typer av medier och hur vi söker information. Alla delar i programmet knyts till varandra, men också till politiska, ekonomiska, sociala och kulturella förutsättningar.

Programmet är byggt på en rad kurser som tillsammans ger dig en gedigen grund för en framtida arbetsmarknad. Utbildningen bygger på samhällsvetenskaplig grund och vi utgår ofta och gärna från dagsaktuella frågor i arbetet. På MKV möter du en lärarkår med bred erfarenhet av kommunikation. Dina lärares kunnande kompletteras också regelbundet av spännande gästföreläsare från branschen. Programmet är väl förankrat i de forskningstraditioner som finns på institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). Vi strävar efter ett nära samarbete och täta kontakter med branschen. 

Kursinnehåll

  • Medie- och kommunikationsvetenskap, grund och fortsättningskurs
  • Fördjupningskurs – metod och uppsats
  • Analys av medier, opinioner och kommunikation
  • Samhälle, organisation och kommunikation
  • Valfria kurser, utlandsstudier eller praktik

 

Karriärmöjligheter

Med en akademisk examen i medie- och kommunikationsvetenskap, MKV, kan du arbeta professionellt med informations- och kommunikationsfrågor, medieanalys och undersökningar. Du kan exempelvis arbeta som informatör/kommunikatör, projektledare, PR- och mediekonsult eller medieanalytiker. Examen ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå, där JMG erbjuder ett masterprogram inom politisk kommunikation.

Behörighet

Grundläggande behörighet.

Kontaktinformation

Studievägledare och studieadministratör
Daniel Mårtensson
031 786 1183
daniel.martensson@jmg.gu.se

Studierektor
Marie Grusell
031 786 4985
marie.grusell@jmg.gu.se

STUDENTSERVICE på JMG

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2020-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?