Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Engagera dig i sånt du
tycker är kul för då blir
du också duktig"


ERIK SJÖLIN läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag jobbar han som Marketing Coordinator.

– Hösten 2011 anlände jag till Göteborg. Sedan några år hade jag stått i bostadskö för en studentlägenhet, som jag fick tillträde samma dag skolan startade. Med stor spänning stapplade jag upp för trapporna till klassrummet där introduktionen skulle vara - nya klasskompisar och mycket information.

En representant för Göta Studentkår var på plats och lyckades rekrytera flera av oss, jag en av dem. Lockbetet var egentligen att man var tvungen att vara medlem för att gå på den stora insparksfesten. Men medlemskapet blev så mycket mer. Det var ett av de viktigaste besluten jag tog eftersom det öppnade många nya dörrar för kontakter, vänner, ny kunskap och erfarenhet. Nästan alla jag träffade under min studieperiod fick jag genom olika initiativ på skolan och genom kåren.

Mitt tips till nya studenter skulle definitivt vara att engagera sig så mycket runtomkring studierna man bara kan, speciellt om man inte kommer från Göteborg själv. Under mina år på MKV så var jag bl.a. studenternas arbetsmiljöombud, studentrepresentant, eventkoordinator, programledare i studentradion och startade upp ett mentorskapsprogram.

Det bästa med medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) tycker jag, är att utbildningen blir lite vad du gör den till. Du kan lära dig precis hur mycket du vill om kommunikation och media om du engagerar dig. Det hände att jag gick på någon extra föreläsning hos någon annan årsklass, bara för att det var intressant. Och genom kontakterna jag fick i och med studentuppdragen så fanns möjligheten att i studiesyfte låna bland annat studiorum och videoutrustning, något som egentligen bara journaliststudenterna hade tillgång till. Lärarkåren var alltid öppna och hjälpsamma. Det märktes direkt när man som studentrepresentant kunde ha stort inflytande på besluten som togs i Institutionsrådet - ett forum för att diskutera sakfrågor om JMG.

Idag jobbar jag som Marketing Coordinator på Clarion Hotel Post i Göteborg. Vägen till jobbet var speciell. Under studieperioden på MKV var jag på utbytestermin i Kalifornien, USA. Där fick jag möjligheten att plugga bl.a. videoproduktion - något som jag själv haft som intresse sedan tidigare men som inte ingick i MKV utbildningen. Så när studierna var färdiga och det var dags att söka jobb kändes det naturligt att försöka skapa en slagkraftig CV-video. Med mina nyinförskaffade videoproduktionskunskaper i kombination med en PR-plan, vilket man fått lära sig hur man gör på MVK, blev även resultatet en succé. Med 30.000 visningar på ca 2 veckor och en mängd pressuppståndelse så fylldes mailboxen av intresserade arbetsgivare ganska snart. Efter att ha prövat mig fram har jag nu hittat en arbetsplats som passar mina erfarenheter, kunskaper och önskemål väldigt bra.

Se filmen på You Tube

Tips till framtida studenter:

Hur klyschigt det än må låta så kan jag koka ner mina tips till en one-liner – engagera dig i sånt du tycker är kul för då blir du också duktig, och med det kommer möjligheterna!

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2016-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?