Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Jag har alltid vetat att jag
ska jobba med media och kommunikation"


IZABELLA LINDGREN läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag är hon konsult.

– Jag hann knappt avsluta min sista kurs i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) på Göteborgs universitet (GU) innan jag fick jobb som stadssekreterare åt ett utav kommunalråden i Göteborgs kommunstyrelse.

Lyckan var som allra störst när jag fick skriva politiska debattartiklar, motioner, pressreleaser och kampanjmaterial. Mitt intresse för att skriva började redan i lågstadiet, och mina lärare fångade tidigt upp min talang. Jag har alltid vetat att jag ska jobba med media och kommunikation, vilket gjorde MKV på GU till ett givet studieval.Om man har tålamod, inte ger upp och fortsätter följa sin dröm kommer man att nå den. Jag hade precis kommit hem från Stockholm där jag bodde under ett par år. Jag jobbade på Kalla faktas redaktion en tid, men kände att jag saknade akademiska studier och journalistiska verktyg. Tiden på universitetet och MKV-programmet var både berikande och utmanande. Framförallt uppskattade jag utbildningens bredd och många olika delar. Jag kan fortfarande minnas hur exalterad jag kunde bli över att bli tilldelad en varm, nykopierad skrivuppgift. Jag träffade många nya vänner som jag fortfarande umgås med. Kulturen på JMG var trevlig med proffsigt bemötande. Det var lätt att prata och umgås med lärare och lektorer. Jag har haft så otroligt roligt!

Idag har jag ett kreativt och utvecklande jobb som konsult på AB Volvo där jag arbetar i projektform. Jag författar manus, intervjuar kollegor och förbereder underlag för produktioner av bland annat videofilmer och e-utbildningar.

Mina tips till alla studenter som ska ut i arbetslivet:

Sök jobb, ta jobb och var beredd på att jobba hårt. Man får inte alltid sitt drömjobb direkt och några ”hundår” får man säkerligen också göra, jag är inget undantag. Tråkiga jobb som ligger långt från utbildningen innebär trots allt att man får arbetslivserfarenhet och knyter nya kontakter. Universitetsexamen är nyckeln till jobb, men dörren måste man själv låsa upp och kliva in genom. Om man har tålamod, inte ger upp och fortsätter följa sin dröm kommer man att nå den. Lycka till!

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2016-01-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?