Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Jag har ena foten i spel och den andra i marknad"

JESPER FRANKE läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag jobbar han som konsult på en spelstudio.

Jag läste medie- och kommunikationsprogrammet på JMG 2010 - 2013 och jobbar idag som digital innehållsstrateg och producent på IT- och managementkonsultbolaget HiQ. För tillfället har jag ett heltidsuppdrag på en spelstudio i Stockholm. Man kan säga att det är en projektledarroll där jag jobbar med att planera, producera och optimera in-game content och har ena foten i spelteamet och den andra i marknadsteamet.

Jag trivs i sammanhang där teknik och kommunikation får samspelaJag har alltid varit intresserad av människor och teknik och det är nog anledningen till att jag hamnat där jag hamnat. Jag trivs i sammanhang där kommunikation och teknik får samspela och där man får utlopp för kreativitet. Som person är jag väldigt nyfiken och det tror jag är en vanlig egenskap och en viktig drivkraft hos oss som har pluggat och jobbar med kommunikation i någon form.

Mina arbeten efter JMG har haft och har att göra med framtagande och producerande av digitalt innehåll. Innan HiQ jobbade jag på Samsungs nordiska marknadsavdelning i Stockholm. Där började jag som digital producent och blev senare digital specialist. Jag skrev texter, producerade digitalt innehåll till Samsungs nordiska hemsidor och jobbade med digitala marknadsföringskampanjer tillsammans med marknadsteamet och företagets externa byråer. Innan Samsung gjorde jag ett kort inhopp som kommunikatör på Musiksverige samtidigt som jag var med och drev e-handelsföretaget Happywall.

Det bästa med MKV var att jag fick med mig både strategiska och praktiska verktyg. Och att jag träffade vänner för livet så klart.

Kurserna som jag har mest nytta av i arbetslivet är de som är mer praktiskt inriktade, exempelvis presentationsteknik, men de mer akademiska kurserna är också bra att ha i bagaget. Att läsa hundra år gamla böcker av John Dewey var ingen höjdare om jag ska vara helt ärlig men det lärde mig att lära mig något som från början kändes svårgreppbart. Att lära att lära sig är bra.

Mitt tips till framtida elever är att tidigt hitta en intressant praktikplats och att trycka in så mycket praktik som möjligt i utbildningen. Jag läste en extra praktikkurs under friterminen vilket gav mig tio extra veckor på en pr-byrå, nya erfarenheter och inte minst värdefulla kontakter.

Ett annat tips är att skaffa LinkedIn och börja nätverka så tidigt som möjligt. Lägg till kursare, lärare, föreläsare, kollegor och alla du tycker verkar vara bra att ha att göra med. Man vet aldrig var och när drömjobbet dyker upp.

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2017-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?