Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Kanske är det just därför
de behöver dig"


LINNEA ERWANDER läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag är hon managementkonsult
.

– Jag är idag anställd som managementkonsult på Prové AB. Prové är ett konsultbolag med uppdrag inom bland annat projektledning och affärsutveckling.

I de kunduppdrag jag haft hittills har jag arbetat med projektledning i olika former. Det roligaste med projekt är att man som ett team tar sig an utmaningar genom olika faser och ingen period är den andra lik. I det uppdrag jag har just nu arbetar jag med kvalitetssäkring av produktutvecklingsprojekt. Där ansvarar jag bland annat för uppföljning av projektaktiviteter, sammanställning och presentation av material, facilitering av möten och workshops samt processutveckling. Jag håller även utbildningar inom områden som rör projektledning.

Under min studietid drömde jag om att få arbeta med strategisk kommunikation i en ledningsgrupp. Jag har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och har läst fristående kurser på JMG kombinerat med företagsekonomi på Handelshögskolan. Under min studietid drömde jag om att få arbeta med strategisk kommunikation i en ledningsgrupp. I ett samtal med en rekryterare fick jag rådet att börja med ett jobb som chefsassistent och att förhålla mig till den rollen som om det vore en trainéetjänst.

Jag bestämde mig för att följa rådet och genom ett bemanningsföretag fick jag ett jobb som assistent/koordinator på projektavdelningen på ett stort företag. I början försökte jag ta på mig alla kommunikationsuppgifter jag kunde hitta och arbetade bland annat med nyhetsbrev och intranät. Men under de två åren jag var på företaget märkte jag att mitt intresse för projektledning började växa samtidigt som intresset för att arbeta med ren kommunikation började svalna. Jag tog då kontakt med ett antal konsultbolag som arbetar med projektledning och valde att börja på ius innovation.

På ius blev jag anställd som förändringsledare. Under min tid där arbetade jag även internt med kommunikation och blev efter ett tag en del av ledningsgruppen. Det interna arbetet tog mycket tid och återigen kände jag att jag stod inför ett val mellan kommunikation och projektledning. Jag valde projektledningen, lämnade ius innovation och gick över till systerbolaget Prové för att fokusera på kunduppdrag.

Även om jag inte arbetar med renodlad kommunikation idag så har jag stor nytta av min utbildning. Där jag arbetar är många ingenjörer eller ekonomer och jag tror att även arbetgivare har mycket att vinna på att leta efter kompetens utanför de vanliga ramarna. Det finns mycket att vinna på att addera ny kompetens som förstärker den befintliga, istället för att bara bygga på med mer av den kompetens man redan har. Kommunikation blir allt viktigare och kunskap inom området är något som behövs inom alla organisationer.

Från JMG har jag med mig vetskap kring källkritik, presentationstekniker och kommunikationsstrategi och det är kunskaper som jag använder mig av dagligen. Värt att lyfta fram är också att jag hade en otroligt fin studietid på JMG med många bra lärare och fantastiska studiekompisar. Många av de vänner jag träffade under studietiden umgås jag med än idag.

Tips till dig som är student:

Om jag skulle ge några råd till nuvarande studender så är det att nätverka och jobba extra, om du har möjlighet, för att skaffa dig kontakter och erfarenhet. När du väl ska söka jobb så försök lyfta fram dina unika styrkor. Kanske har du inte exakt samma profil som alla andra där du söker jobb – och kanske är det just därför de behöver dig!

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2016-01-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?