Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Jag har haft nytta av det mesta som ingick i studierna"

MALENA EKLUND läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag driver hon egen PR-byrå.

Idag driver jag en PR-byrå och arbetar med allt från kommunikationsstrategier till att genomföra olika kommunikationsaktiviteter. Jag håller även i utbildningar bland annat i medieträning och i hur man arbetar med sociala medier. Tidigare har jag även arbetat som chef under många år.

Efter att jag hade tagit min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap arbetade jag framförallt med att skapa goda relationer med olika medier för att organisationen jag arbetade för skulle synas, höras och omtalas så mycket som möjligt. Jag arbetade även mycket med lobbying gentemot de politiker i den kommun som jag var verksam i.

Under alla mina år som chef så har jag haft stor nytta av mina kommunikationsstudierUnder alla mina år som chef så har jag haft stor nytta av mina kommunikationsstudier både internt på arbetsplatsen, men även externt för att kunna nå ut till omvärlden. I många år var jag en del av en ledningsgrupp och när man arbetar som chef har man stor nytta av att ha kunskaper i strategisk kommunikation. Efter 15 år som chef ville jag göra något annat och började studera igen så 2014 tog jag en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag startade då en PR-byrå eftersom jag länge längtat efter att ”bara” arbeta med PR och kommunikation.

Det är mycket som är bra med utbildningen och efter snart 20 år sedan jag tog min kandidatexamen så kan jag nog säga att jag har haft nytta av det mesta som ingick i studierna. Att kunna förstå mediernas olika mekanismer har alltid varit värdefullt, men även strategisk kommunikation och att kunna samla in rätt slags information och analysera den för att sedan hela tiden förbättra sitt kommunikationsarbete det har man alltid nytta av.

Mitt råd till framtida studenter

Nätverka så mycket som möjligt under studietiden. Försök att arbeta extra och utnyttja eventuella praktikperioder för att hitta en yrkesroll som kan passa just dig. Om du ägnar dig åt det som du tycker är roligt så blir du även duktig på det.

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2017-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?