Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Det ordnar sig"


SHAHIN DEHGHANI läste medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Idag arbetar han i försäkringsbranschen.

– Varför började jag läsa medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)? Det korta svaret är att jag verkligen inte ville bli ekonom. Jag läste på civilekonomprogrammet och var rätt miserabel. Fyra försök på Handelshögskolan senare så flyttade jag till London. Jag kom hem och såg filmen Thank You For Smoking. Det är så sjukt klyschigt men det var så jag hamnade på MKV.

Jag har arbetat på Nöjesguiden och varit krönikör på P4, jag håller på med standup och skriver krönikor för ETC Göteborg. Jag jobbar med försäkringar och varje gång jag säger det högt så blir jag lika förvånad. Jag trivs oerhört bra och vill passa på och lobba för försäkringsbranschen, får ni chansen att jobba där så ta den.

Det absolut bästa med MKV måste nog vara lärarna.Det bästa med utbildningen på MKV var nog metodkurserna och den ökade förståelsen man får för medias mekanismer. Allt från hur mediedrev fungerar till hur teknikutvecklingen påverkar vårt beteende i förhållande till mediernas innehåll.

Fast det är kunskap man kan tillskansa sig på annat håll om man ska vara helt krass. Det absolut bästa med MKV måste nog vara lärarna. Jag kan inte minnas att vi hade en enda dålig lärare. Jag uppfattade alla som väldigt engagerade och det kändes. Det var kul på MKV! Men en som jag verkligen vill lyfta är Lena Johannison på expeditionen. Hon är en stjärna. Jag fick kämpa på MKV. Jag har över lag haft det svårt med högskolestudierna och tyckt att det varit oerhört jobbigt. Prestationsångesten och rädslan för att misslyckas, den hänger med än idag. Men Lena hjälpte alltid till. Hon hade tålamod med mitt flyktiga beteende och än idag kommer jag ihåg hur oerhört lättad jag kunde känna mig på väg ut från ett möte med henne, med en känsla av att det nog kommer att ordna sig. För det gör det. Kurs för kurs.

Mina råd till nuvarnade och blivande studenter:

De flesta som börjar på MKV kommer att klara det galant. Men om du känner att du vill spy inför varje tenta, om du undviker att logga in på studentportalen för att du inte vill se att du har kuggat en kurs eller om du blankar tentor för att det ändå inte är lönt, så tänk på det här: Det ordnar sig. För vissa så är vägen inte lika rak men det ordnar sig. Hade jag vetat det då hade jag mått så mycket bättre. Sen var inte försäkringsbranschen där jag trodde att jag skulle hamna, men det kanske är lika bra att jag inte hamnade på ett tobaksbolag. Det hade inte varit bra för folkhälsan.

Foto: Rebecka Bjurnell

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2016-01-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?