Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidatexamen

En kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap innehåller 90 hp i huvudämnet. Du läser då på varandra byggande kurser (grund-, fortsättning- och fördjupningskurs). Den måste alltid innehålla ett examenarbete om 15 hp. Du kombinerar sedan med ytterligare 90 hp i andra valfria kurser till totalt 180 hp.

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet (MKV-programmet) innehåller huvudämnet på termin 1, 2 och 6. Resten är valfria kurser om 90 hp. 60 hp i programmet och 30 hp valfri termin.

Det är samma examen antingen du läser fristående kurser eller programmet.

Examensbevis

En examen är ett bevis på att du genom dina studier har tillägnat dig kunskaper och förmågor upp till en viss nivå. När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen måste du själv ansöka om en sådan.

På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades. Examensbeviset är både på svenska och engelska. Dessutom får du ett diploma supplement, som är en bilaga som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet.

Examensenheten vid Göteborgs universitet

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2019-09-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?