Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fristående kurser


Vi erbjuder fristående kurser i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) på grundnivå. En fristående kurs i medie- och kommunikationsvetenskap kan passa dig som är intresserad av medieutveckling, mediers innehåll och användning eller av att arbeta med PR, opinionsbildning och omvärldsanalys. Är du yrkesverksam kan en kurs tjäna som kompetensutveckling. Läser du något annat ämne eller program kan du bredda din utbildning med en kurs hos oss.

Har du läst medie- och kommunikationsvetenskap vid en annan högskola eller universitet kan du fortsätta dina studier i samma ämne hos oss. Beroende på vad du har läst tidigare kan du också ha en möjlighet att söka till MKV-programmets termin 2 eller 3. Du måste dock då söka som vanligt till programmet på Antagning.se.

Genom att läsa fristående kurser kan du också sätta ihop din egen kandidatexamen.

Kurser på grundnivå, 1–180 (hp)

Medieproduktion, 30 hp 
Kunskap inom digital medieproduktionför dig som vill lära dig att producera och designa i olika format för digital publicering.
Läs mer och anmäl dig här
 

Medie- och kommunikationsvetenskap, grundkurs, 30 hp
Grundläggande förståelse för hur kommunikation fungerar på individ-, grupp och organisationsnivå. Mediernas makt och ansvar, medieeffekter, etik och nyhetsvärdering: mediernas betydelse för individ och samhälle.

Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs, 30 hp
Villkoren för opinionsbildning, PR och strategisk kommunikation: kampen om uppmärksamhet mellan medborgare, organisationer, beslutsfattare och medier. Olika sätt att studera, analysera och värdera medieinnehåll så som journalistik, reklam och samhällsinformation.

Medie- och kommmunikationsvetenskap, fördjupning, 30 hp
Vetenskapliga förhållningssätt, och kunskaper för metoder inom samhällsvetenskap. Färdigheter i att tillämpa olika metoder i undersökningar. Ett självständigt arbete i nära samverkan med någon organisation.

Examensarbete i Medie- och kommunikationsvetenskap, 15 hp
Ett självständigt arbete i nära samverkan med någon organisation. Denna kurs kan sökas av den som redan läst metodkurs 15 hp i Göteborg eller motsvarande.

Sök våra fristående kurser här

 

Kursplaner

Grundkurs period 1

Grundkurs period 2

Fortsättningskurs period 1

Fortsättningskurs period 2

Fördjupningskurs period 1

Fördjupningskurs period 2 (Examensarbete)

 

Kontaktinformation

Studievägledare och studieadministratör
Daniel Mårtensson
031 786 1183
daniel.martensson@jmg.gu.se

Studierektor
Marie Grusell
031 786 4985
marie.grusell@jmg.gu.se

STUDENTSERVICE på JMG

Sidansvarig: Marie Grusell|Sidan uppdaterades: 2019-08-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?