Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magister- och masterexamen

För dig som har läst medie- och kommunikationsvetenskap på grundnivå eller för dig som vill bredda dig. Du kan fördjupa dig i medier och journalistik i ett globalt och demokratiskt perspektiv. Vill du arbeta med medie- och omvärldsanalys framöver kan du i metodkurserna få kvalificerad kunskap om hur man både planerar, granskar och tolkar information och undersökningar.

Kurserna på avancerad nivå är öppna för alla med kandidatexamen varav minst en termins studier i MKV. På JMG finns ännu inget masterprogram utan du sätter själv ihop ett kurspaket som leder fram till en magister-/masterexamen. Observera att alla kurserna ges på engelska.

Förslag till studiegång

Du som har en magister sedan tidigare (tagen efter 2007) och som vill uppgradera dig till en master kan läsa en sk kort master, se ovan i den rekommenderade studiegången. För dig med en magister tagen innan 2007, kontakta oss för studievägledning.

För en master behöver du:

  • 60 poäng inom ämnet (MK2100 analyskursen, metodkurs SF2321 eller 2322 samt 30 poäng uppsats).
  • 30 poäng på avancerad nivå – vilka ämnen som helst
  • 30 valfria poäng – kan vara på avancerad- eller grundnivå
     

För en magister eller kort master behöver du:

  • 45 poäng inom ämnet (MK2100 analyskursen, metodkurs SF2321 eller 2322 samt 15 poäng uppsats).
  • 15 valfria poäng – kan vara på avancerad- eller grundnivå

 

Förslaget nedan visar kurser som erbjuds inom fakulteten. Förutom de obligatoriska ämneskurserna (MK2100 analyskursen, metodkurs SF2321 eller 2322 samt uppsatskursen) går det naturligtvis bra att istället välja kurser som ges på andra fakulteter.

Termin 1 (höst)

MK2100 Advanced Analyses in Media and Communication Studies, 15 hp
Kursen är starten på din magister- eller masterutbildning i MKV. Den ger dig fördjupad förståelse för ämnet, vad som präglat forskningen och de aktuella inriktningarna. Sökes tillsammans med någon av metodkurserna nedan med särskilda förkunskapskrav. (Ges endast på höstterminen.)

 OCH

SF 2321 Applied Statistical Analysis, 15 hp
Kursen ger dig omfattande kunskaper om centrala samhällsvetenskapliga kvalitativa metoder och deras användningsområde inom forskning, utredning och värdering av underlag för beslut. (går endast hösttermin) Denna kurs kan vara andra delen av första terminen i din magister/master. (Ges endast på höstterminen.)

 ELLER

SF 2322 Applied Qualitative Research Methods, 15 hp
Kursen riktar sig till dig som vill ha omfattande förståelse för hur statistiska analysmetoder kan tillämpas. (går endast hösttermin). Denna kurs kan vara andra delen av första terminen i din magister/master. (Ges endast på endast höstterminen.)

 Termin 2 (vår)

SF2222 Citizens, politicians and the media, 15 hp
This course zooms in on three groups of actors: citizens, politicians and the mass media
(Ges endast på vårterminen.)

 OCH

SF 2223 Media, Journalism and Global Studies, 15 hp
Interested in global perspectives on media and journalism?
(Ges endast på vårterminen.)

 ELLER

MK2500 Examensarbete i medie- och kommunikation (magister), 15 hp (Ges endast på vårterminen.)
 

 ELLER

MK2501 Examensarbete i medie- och kommunikation, 15 hp (kort master för dig som redan har en magisterexamen)
(Ges endast på vårterminen.)

 Termin 3 (höst)

Valfri kurs (på grund- eller avancerad nivå)

Termin 4 (vår)

MK2502 Examensarbete i medie- och kommunikation, 30 hp (master)(Ges endast på vårterminen.)

Examensbevis

En examen är ett bevis på att du genom dina studier har tillägnat dig kunskaper och förmågor upp till en viss nivå. När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen måste du själv ansöka om en sådan.
På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades. Examensbeviset är både på svenska och engelska. Dessutom får du ett diploma supplement, som är en bilaga som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet.

Examensenheten vid Göteborgs universitet
 

 

Sidansvarig: Lena Johannison|Sidan uppdaterades: 2017-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?