Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i politisk kommunikation (PolCom)

Bild med länk till film om PolCom

Klicka på bilden ovan för att se studenternas film om JMG:s Masterprogram i politisk kommunikation.

Start: Höstterminen. Undervisningsspråk: Engelska

Om masterprogrammet i politisk kommunikation

Det tvååriga (120 hp) masterprogrammet i politisk kommunikation (PolCom) riktar sig till dig som vill arbeta kvalificerat med politisk kommunikation och opinionsanalys utifrån tydliga etiska och demokratiska principer.

Programmet är öppet för studenter med alla bakgrunder att söka, men är särskilt relevant för studenter med examina i statsvetenskap, globala studier, ekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap och språk.


En värld i förändring ställer nya krav

Kommunikation är en avgörande del av politiska processer och påverkar medborgarnas möjligheter till demokratiskt deltagande och engagemang på flera olika nivåer. I en era av politisk polarisering, desinformation och propaganda har politisk kommunikation kommit att bli central.

Internet och sociala medier har i samspel med etablerade medier blivit allt viktigare arenor för politiska processer. Snabbheten och möjlighet till interaktivitet har skapat nya resurser och utmaningar för demokratin. Dessa utmaningar kräver avancerad förståelse för hur politik kommuniceras och vilka implikationer det medför för demokratiska skeenden och maktrelationer. För att möta behovet av sådan kunskap startar JMG en ny internationell utbildning på avancerad nivå med inriktning mot politisk kommunikation.

Politisk kommunikation syftar idag inte endast på politiska partier och deras kampanjer i en turbulent mediemiljö, utan inkluderar också proteströrelser och aktivism i digitala medier. Medborgarna och deras politiska engagemang spelar en allt större roll i förståelsen av den politiska utvecklingen. Likaså är journalister, olika organisationer och myndigheter centrala aktörer i det politiska samtalet.

För att arbeta professionellt med dessa frågor krävs avancerade färdigheter i strategisk politisk kommunikation, samt förståelse för de etiska och demokratiska implikationerna av sådan verksamhet. Masterprogrammet i politisk kommunikation erbjuder just sådana färdigheter.

Utifrån en mix av teoretiska och tillämpade moment förbereder programmet studenten för en rad olika avancerade positioner inom det internationella fältet politisk kommunikation. Detta med speciellt fokus på kompetenser inom tillämpad strategisk kommunikation, kriskommunikation och opinionsanalys. 

Mer om programmets upplägg och de olika delkurserna.

Möt JMG:s PolCom-studenter

Kontakt PolCom

Studieadministratör/studievägledare
Christina Jones
Tel: 031 786 5179031 786 5179
E-post: christina.jones@jmg.gu.se

Programansvarig
Nicklas Håkansson
Tel: 031 786 4944
E-post: nicklas.hakansson@jmg.gu.se

Studierektor
Marie Grusell
Tel: 031-786 4985
E-post: marie.grusell@jmg.gu.se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Programstart 19/20:
2 september 2019
Programmet slut:
6 juni 2021

Programstart 20/21:
31 Augusti 2020
Programmet slut:
6 Juni 2021

Ansökningsperiod:
EU-medborgare: mitten av mars 2020 - mitten av april 2020
Icke EU-medborgare: mitten av oktober 2019 - mitten av januari 2020

Ansökan görs på: antagning.se

Glöm inte att bifoga CV och personligt brev

Sidansvarig: Nicklas Håkansson|Sidan uppdaterades: 2019-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?