Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tidigare uppdragsutbildningar

Astra Zeneca

Strategisk kommunikation – Fortbildning Astra Zenecas R&Ds informationsavdelning

Efter genomgången kurs ska deltagarna: Ha grundläggande kunskap om och förståelse för teori och modeller inom strategisk kommunikation – i avsikt att ge avdelningens medarbetare en gemensam teoretisk grund.
Kunna analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikativa insatser – i avsikt att öka förmågan att tillämpa teori i praktiskt arbete.

Kursen behandlar fyra teman: Organisationen och den strategiska kommunikationen, Effektiv styrning av organisationens kommunikation, Kommunikationsplanering – från idé till produkt samt Kanalstrategier.

Kronofogdemyndigheten

Fortbildning för Kronofogdemyndigheten i Västra Götalands Län, Kommunikation i projekt och förändringsprocesser 5 p

Kursens syfte är att ge de studerande en grund för professionellt informationsarbete i projekt och vid förändringsinsatser, knutna till kronofogdemyndighetens uppgift och arbete.

Efter genomgången kurs ska deltagarna: Ha grundläggande kunskap om och förståelse för förändringsprocesser och hur man kan arbeta med kommunikativa projekt. Kunna analysera informations- och kommunikationsfrågor samt finna lämpliga strategier och former för kommunikation. Ha kunskap om omvärldsbevakning och en ökad förståelse för hinder och möjligheter i en påverkande omvärld.

Kursansvariga: Lena Andersson, Monica Löfgren Nilsson

Tidningsledning 

Läsarkunskap 20 p

Kursens syfte är att ge personer i ledningsfunktioner på svenska dagstidningar kunskaper i relevanta ämnen för att tidningarna ska stå bättre rustade i en föränderlig massmedievärld. Ledningsfunktion avser inte bara den centrala tidningsledningen utan även ledande befattningar på alla delar av ett dagstidningsföretag, t ex redaktion, teknik, ekonomi eller personal.

Kursen består av fem delkurser: Medieutveckling, Ledarskap, organisation inklusive ny teknologi, Tidningsjuridik: tryckfrihets- och avtalsrätt, Tidningsmarknad och tidningsekonomi samt Projektarbete

Sidansvarig: Monica Löfgren Nilsson |Sidan uppdaterades: 2011-06-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?